Spectrum Industries

GEAM IZOLANT – SPECTRUM IZO

Galerie foto

SPECTRUM IZO – geam termoizolant pentru ferestre, fatade continue, pereti cortina, vitraje interioare si exterioare

Geamul izolant mareste performanta termica a unei ferestre. Cel mai simplu pachet de geam izolator reduce cu peste 50% rata de transfer termic prin comparatie cu geamurile monolitice traditionale. Prin adaugarea unor foi de sticla cu straturi acoperitoare color, reflective si LowE se pot mari considerabil performantele termice in functie de cerintele de proiectare.

Geamul izolant este realizat din doua sau mai multe foi de sticla care formeaza camere ermetic inchise in care se afla aer sau gaz inert, unite prin baghete distantoare indoite mecanic (umplute cu o substanta de uscare) si sigilate in doua etape: cu butil si poliuretan dublu-component.
Prin utilizarea geamului termoizolant se pot obtine numeroare avantaje:
• diminuarea costurilor de intretinere (sisteme de incalzire, aer conditionat)
• eliminarea aproape integrala a zonelor reci din vecinatatea ferestrelor
• iarna: aport mare de lumina solara si de caldura prin sistemul vitrat
• vara: protectie inalta la patrunderea caldurii din exterior spre interior

Un vitraj modern trebuie sa aiba proprietati de izolare termica excelente dar si capacitatea de a extrage energia utila din radiatia solara.

Standardul european porneste de la un geam izolant din doua foi de sticla float clar cu o grosime de cate 4 mm si o camera de 16 mm umpluta cu argon, avand o valoare U de 1,0 W/mpK si o valoare a atenuarii fonice de Rw=32dB.

Firma noastra se orienteaza spre producerea de geamuri performante caloric si cu o buna transmisie de lumina – geam izolant din foi de sticla cu multiple acoperiri metalice umplut cu argon sau alte gaze inerte.

 

LowE => sticla de joasa emisivitate

Spectrum Industries poate prelucra orice tip de LowE ( soft 1.0 ); Super LowE (1.0); Low E 1.1 NT; LowE² – calitati optice si termice excelente
  – straturi multiple metalice aplicate uniform pe suprafete mari
  – transparenta si omogenitate
Ug = 1.1 ; 1.2 W/mpK => coeficient scazut de transfer termic

GEAMURI INDIVIDUALIZATE 
 In functie de structura si tipul de sticla utilizat, clientii nostri pot opta pentru una din nenumaratele combinatii de geam izolant pentru a crea designul dorit si a atinge performantele de transmisie luminoasa si control solar cerute de proiect.

SPECTRUM IZO

Geam parasolar – geam izolant avand una sau doua foi de sticla colorata in masa – bronz, verde, gri – sau reflectiva (metalizata auriu, argintiu, bronz) => costuri reduse de climatizare in timpul verii pentru suprafetele mari vitrate. Se va efectua un studiu de stres termic
pentru a determina necesitatea securizarii sau calirii uneia sau ambelor foi de sticla pentru minimalizarea riscului de spargere.

Geam de control caloric – geam dublu sau multiplu izolant din sticla neutrala cu emisivitate joasa (LowE) umplut cu gaze nobile (Argon, Xenon), cu un raport optim intre coeficientul de transfer termic (valoare U) si transmisia de energie (valoare g).
-cu cat este mai scazuta valoarea U, cu atat este mai mica pierderea de caldura
-cu cat este mai mica valoarea U, cu atat mai buna este izolarea termica
-cu cat este mai buna fereastra, cu atat se pierd mai putini bani

Geam de control acustic – geam izolant de atenuare fonica
– camera interioara marita
– structura asimetrica (grosimi diferite exterior/interior)
– gaze speciale in interior
– foi laminate standard / foi laminate cu PVB acustic

Geam multifunctional – un geam cu multiple proprietati
– protectie calorica
– protectie solara
– siguranta
– protectie fonica
– functionalitate estetica (desen, culoare)

Geamuri izolante pentru fatade structurale (simetrice / decalate pe una sau mai multe laturi)
Etansare: silicon Dow-Corning

Geamuri cu jaluzele incorporate (cu comanda electrica sau manuala) – pentru protectie solara, controlul luminii, intimitate.

Dimensiuni si structura:

 Tip 

Distantor (mm)

Latime minima

Latime maxima

Inaltime minima

Inaltime maxima

Observatii

fatada

32/27

450

3200

500

3000

 
 acoperis 

27

450

1000

500

2700

Inclinare minimum
12 grade

Geamuri speciale: geamuri izolante avand in interior elemente decorative (sprossuri, vitralii) sau functionale (sisteme de difuzie a luminii); geamuri blindate; geamuri cu forme speciale care inglobeaza elemente suplimentare aferente obiectivului (tubulatura, aparatura, etc.) 

SPECTRUM IZO – caracteristici

Tipurile de sticla folosite:
float clar; float color; sticla reflectiva cu acoperire pirolitica – hard coat; sticla reflectiva semi-hard cu acoperire magnetronica; sticla selective coated cu acoperiri magnetron soft. In functie de utilizare, toate aceste tipuri de sticla pot fi supuse si altor procese de prelucrare inainte de fabricarea pachetului de geam izolant (securizare, laminare, curbare, serigrafiere, tratare cu pelicule antifoc, filme de protectie solara si antiefractie, sau alte variante, in functie de cerintele proiectului)

Sigilare primara: butil

Sigilare secundara: poliuretan bicomponent sau silicon (vitraje structurale)

Umplere cu gaz: Argon sau Krypton. Firma noastra poate realiza, in functie de gazul utilizat Argon, Krypton – vizibil mai scump – sau amestecuri, valori de transfer termic de: 0,5W/m² K si atenuare fonica de pana la Rw=50 dB

Dimensiunile maxime: 10000 mm x 2530 mm. Grosime maxima element => la cerere

Standard: conform SR EN 1279 (vitraje izolante)

Valoare Ug = 0,5 -1,2 W/m²K

g < / = 30 %  (cu sticle selective) => eficienta energetica excelenta => costuri scazute de climatizare 

Tolerante: conform tabelului de tolerante (citeste ca pdf)

Diferente de altitudine: in cazul in care geamul izolant va fi transportat (montat) intr-o zona aflata la peste 800 m altitudine acest lucru va fi precizat in comanda, in vederea luarii masurilor de siguranta pentru echilibrarea presiunii (valve altimetrice de echilibrare)

Montaj: este importanta instalarea corecta in rama a geamurilor izolante, utilizand sisteme de etansare compatibile si instalatii de drenaj pentru a evita deteriorarea prematura a acestora si incetarea garantiei de fabricatie. Se recomanda studierea cu mare atentie a instructiunilor de manipulare, punere in opera si intretinere.

——————————————————————————————————-

Factori care pot afecta performanta termica si pot cauza spargerea geamului

In utilizarea geamului izolant se va tine cont de o serie de factori care-i pot influenta performanta termica, dar pot provoca si spargerea: 

• sistemul de prindere in rama (tipul de vitrare utilizat, calitatea ramelor si calitatea montajului , compatibilitatea materialelor folosite)
• starea marginilor geamului (eventuale deteriorari aparute la transport si montaj)
• sistemele de vitrare (ramele) care vin in contact cu materiale care ar putea raci marginile sticlei mai repede decat partea de interior a acesteia, producand diferente de temperatura in aceeasi unitate de geam
• sistemele de aer conditionat sau ventilatoare
• umbriri partiale exterioare (datorate unor elemente de constructie – copertine, etc.)
• umbriri interioare provocate de elemente decorative ca draperii, jaluzele, etc.
• ne-utilizarea sticlei securizate in situatiile cu potential stres termic sau mecanic

 

Toate aceste riscuri pot fi cuantificate de la inceputul proiectului. Ca firma de specialitate va oferim consultanta necesara – asistata de calculator – pentru realizarea testelor si analizelor de risc termic. Echipa noastra experimentata va poate ajuta sa identificati factorii care pot afecta vitrajul proiectat de dumneavoastra si va poate oferi solutiile realiste si eficiente din punct de vedere tehnic si economic.