Spectrum Industries

Folie protectie solara si antiefractie

Galerie foto

FOLII PROTECTIE SOLARA SI ANTIEFRACTIE  –   FOLII “BRUXAFOL”

Foliile autoadezive “BRUXSAFOL” aplicate pe geamurile existente sau nou instalate transforma rapid o sticla obisnuita, ieftina, intr-un vitraj de inalta performanta!

 

Produse in USA de catre SOLARGUARD, leader mondial in cercetare si productie de laminate si compozite de redistributie termica.

Utilizand cele mai avansate tehnici de acoperire metalica din lume (pionier in tehnica sputerizarii), SOLARGUARD a transformat un material de izolare creat initial pentru programele speciale NASA (SKYLAB, ECHO, APOLLO) intr-un material accesibil, de uz rezidential.

SOLARGUARD ofera prin Spectrum Industries o gama de peste 80 de tipuri de folii: oglinda, cu grade diferite de reflectie solara, calorica si transmisie de lumina, folii decor, folii de siguranta, folii antiefractie si cu calitati combinate.

Produse din poliesteri superiori (“DU PONT DE NEMOURS”), foliile sunt acoperite pe o parte cu un adeziv puternic, care le fixeaza de sticla, iar pe cealalta parte cu diverse metale nobile sputerizate, pastrandu-si transparenta la aplicarea pe geam.

SPUTERIZAREA 

Este un proces de dezintegrare materiala sub bombardament atomic. Ioni incarcati electric bombardeaza materialele de tinta (metale superioare si aliaje): aluminiu, titan, argint, otel inoxidabil, aur, platina, descompunandu-le in atomi sau molecule care sunt apoi depozitate pe suprafata poliesterului de baza. Procesul are loc intr-o incinta vidata; foliile trec peste tamburi speciali care au rolul de a asigura uniformitatea suprafetei sputerizate. Rezulta o folie cu claritate de cristal, fara distorsiuni, stabila in timp. 

FOLII DE CONTROL SOLAR SI ANTIEFRACTIE

CONTROL TERMIC

Foliile “BRUXSAFOL” reduc costurile cu energia. Vara opresc patrunderea din exterior a 79% din energia solara; iarna izoleaza incaperile, retinand maximum de caldura in interior.

PROTECTIE LA ULTRAVIOLETE

Foliile “BRUXSAFOL” rejecteaza 98% din radiatia UV, oprind decolorarea materialelor expuse în vitrine.

ELEGANTA SI INTIMITATE

Foliile “BRUXSAFOL” imbunatatesc aspectul exterior si interior. Gama larga de culori (cu diferite grade de transmisie de lumina) efectele optice dau un aer modern si o valoare mai mare oricarui tip de constructie.

SIGURANTA / SECURITATE

Siguranta pasiva: prin adezivul puternic, orice tip de folie ramane lipita de sticla in caz de spargere, evitand posibilele accidente datorate imprastierii fragmentelor de sticla sparta .

Siguranta activa: gama speciala de folii antiefractie (grosimi de pana la 400 microni obtinute prin laminari succesive) ofera protectie in caz de patrundere prin efractie, explozii, vandalism, vanturi puternice, cocktail Molotov.

Foliile antiefractie prelungesc capacitatea de rezistenta a geamului in fata unor solicitari mecanice repetate (de exemplu tentative de spargere si patrundere) descurajand agresorii care au de obicei un timp limitat de actiune si permitand unor sisteme de alarma sa intre in functiune si sa alerteze proprietarii sau autoritatile. 

OPACIZARE

Parapeti
Parapetii de sticla sunt realizati din panouri opace utilizate in fatadele continue pentru mascarea unor elemente constructive (ziduri, stalpi, balustrade, etaje ), in alternanta cu zonele transparente.
Prin aplicarea de folie poliesterica opaca (in diferite variante de culoare: alb, negru, albastru, culori pastel, etc.) se pot realiza zone de parapet care se imbina armonios cu cele transparente, conferind in plus un grad mai mare de siguranta in exploatare (in cazul parapetilor realizati din sticla reflectorizanta opacizarea prin aplicare de folie poliesterica este singura alternativa, intrucat pe stratul acoperitor reflectiv nu se poate aplica email prin serigrafiere). Se recomanda calirea sticlei inainte de aplicare, pentru evitarea spargerilor termice.

DECORATIUNI

Foliile decorative Bruxsafol imbina armonios calitatile de intarire a rezistentei sticlei si protectie la spargere cu efectele optice care pot imbunatati aspectul vitrajului obisnuit.
O gama larga de modele si culori (motive geometrice, efect de sablare, efect de jaluzele venetiene, culori pastel, matuire in diverse culori) in dimensiuni convenabile vitrajelor obisnuite pot completa finisajul usilor, compartimentarilor din sticla, vitrinelor, cupolelor, balustradelor, etc.

Nou : folie de protectie antiderapanta pentru pardoseli din sticla sau alte materiale ( granit, gresie, lemn, metal, etc.).

Domeniu de utilizare:
– locuinte private
– muzee
– spitale
– scoli, gradinite
– nivele inferioare ale cladirilor publice si comerciale (vitrine, intrari) supuse in mai mare grad unor riscuri la efractie
– constructii din sticla adiacente cladirilor rezidentiale
– cupole
– acoperisuri vitrate
– zone cu evenimente meteorologice frecvente (vanturi puternice, uragane, cutremure, tornade)

 

Aplicarea de folii poliesterice pe sticla arhitecturala – efecte (citeste ca pdf)