Spectrum Industries

Istoric

1970 -1989   In conditiile economice ale Romaniei acelui timp, domnul IOAN CRISTIAN SILVIU, inginer diplomat, absolvent al Institutului Politehnic TRAIAN VUIA din Timisoara, Facultatea Electrotehnica, Sectia Electromecanica desfasoara o activitate profesionala sustinuta ca inginer de productie, sef de sectie, inginer proiectant, sef de colectiv proiectare si cercetare in intreprinderi renumite ca: Electrobanat si Intreprinderea de Masini de Ridicat Timisoara, Electrouzinproiect si I.P.C.M. Bucuresti.
In acest timp realizeaza numeroase proiecte de anvergura in domeniul sistemelor de automatizare pentru mari intreprinderi industriale.
Competenta profesionala si seriozitatea, precum si capacitatea manageriala in conducerea proiectelor si colectivelor profesionale ii aduc un foarte bun nume in domeniu si il determina ca imediat dupa 1989 sa demareze o afacere proprie .

1991-1994   Se infiinteaza societatea ALROTEC PRODIMPEX SRL si se pun bazele unei activitati de comert cu produse industriale in domeniul electronic, prin importarea, fabricarea si distribuirea de aparatura audio/video/TV de la firma Grundig Germania si in domeniul materialelor de  constructii si amenajari, prin introducerea pe piata a unor produse noi, foliile de protectie solara si antiefractie BRUXSAFOL. Aceste produse care imbunatatesc calitatea optica, de izolare termica si rezistenta mecanica a vitrajelor traditionale (geamuri, vitrine, fatade cortina) sunt livrate si aplicate in intreaga tara, firma Alrotec mentinandu-si ani de zile pozitia de frunte pe piata prin calitatea exceptionala a acestor produse si printr-un marketing activ si fundamentat pe argumente de ordin tehnic si economic.

1994   Demareaza activitatea de productie de geamuri termoizolante. Strategia firmei este bine definita inca de la inceput si urmarita cu tenacitate si seriozitate in conditiile deloc usoare ale unei economii de piata inca nefunctionale in Romania. Fabrica este dotata de la inceput cu utilaje noi, de capacitate din ce in ce mai mare, pe masura cresterii volumului si complexitatii productiei.

1996   Se infiinteaza societatea SPECTRUM INDUSTRIES SRL care devine pilonul principal al productiei de geamuri izolante.
Prin cresterea exponentiala a volumului vanzarilor devine posibil si necesar un “boom” al investitiilor in utilaje si spatii de productie, realizandu-se cea mai moderna fabrica de profil din Romania.

1997 – Se achizitioneaza prima linie automata complexa de asamblare geam izolant de la firma PETER LISEC AUSTRIA si o serie de utilaje complementare de la acelasi producator sau alte firme de varf in domeniu (REINHARDT TEKNIK, RJUKAN, BOTTERO).

1998 – Incepe investitia imobiliara necesara dezvoltarii fabricii, prin achizitionarea unui teren de 20.000 mp si amenajarea unor hale noi de productie in acest amplasament.

1999 – Se achizitioneaza o linie automata de taiere pentru sticla jumbo PETER LISEC si o serie de utilaje adiacente productiei de geam.

2000 – Finalizarea constructiei halei nr. I de productie si a cladirii birourilor de vanzari.

2002 – Finalizarea halei de productie nr. II; se achizitioneaza cea de-a doua linie de montaj pentru geamuri cu sistem de sigilare automata si presa cu gaz integrate si softul specializat de conducere a productiei, toate de la firma PETER LISEC.

2003 – Se achizitioneaza prima linie TAMGLASS pentru producerea sticlei securizate.

2004 – Se finalizeaza hala de productie nr. III dotata cu utilaje pentru prelucrari speciale: serigrafie, slefuire, curbare, laminare sticla. Laminare cu folie tip EVA si cu folie PVB

2010 – Autoclava Scholz

2016 – Laminare cu folie Sentry Glass. Deschidere Linie de securizare plana pentru sticla agabaritica de pana la 10 m cu latime de pana la 2.53 m.

2017 – Linie de curbare si securizare pentru sticla agabaritica de pana la L 2500 mm si H 5500 mm