Spectrum Industries

Geam antifonic

SPECTRUM FONO

Unul dintre insotitorii permanenti ai dezvoltarii tehnologice este zgomotul.
Orice semn al modernitatii urbane (traficul stradal si aerian, lucrarile de constructii si amenajari, telefonia mobila, aparatura audio-video, aglomeratia, etc.) are drept urmare deteriorarea mediului ambiant prin “poluare acustica” si influentarea in mod negativ a sanatatii fizice si psihice a locuitorilor. Spatiile de locuit sau de lucru sunt afectate de zgomotul exterior.

SPECTRUM FONO este un geam inteligent care poate diminua considerabil aceste efecte nedorite. In functie de grosime si sticla utilizata se poate ajunge la o atenuare fonica de pana la 54dB (in timp ce geamul izolant obisnuit ajunge pana la cca 28dB).

Geam monolitic laminat antifonic
– doua sau mai multe foi de sticla float laminate cu folie de control acustic, cu densitate si masa marita, foarte eficiente in atenuarea zgomotului – ofera avantaje si in privinta securitatii datorita rezistentei mecanice sporite in caz de incidente

Geam izolant cu foi de grosimi diferite
– cca 60 % (de exemplu 4mm cu 6mm) pentru evitarea rezonantelor, sau compozitii diferite (interior float simplu, exterior laminat cu folie intercalara de protectie fonica).

Geam izolant cu o camera de aer mai mare
Structura complexa il recomanda ca geam multifunctional, avand in acelasi timp excelente proprietati de siguranta, antiefractie, protectie calorica, etc.

 Grosime 

Performanta tehnica

11 mm

38 dB

 14 mm 

40 dB

19 mm 

41 dB

23 mm 

43 dB

 Structura geamului 

Ug (W/mpK)

Rw (dB)

6 float /16/:?4 Ar

1.2

36

 8/16/:4 Ar 

1.2

37

9 (A1)16:4 Ar

1.2

37

6:/12/8 Laminat securizat Ar

1.2

38

10/20/:4 Ar

1.2

39