Spectrum Industries

Vitraje structurale

Galerie foto

VITRAJE STRUCTURALE  –  SPECTRUM SG – STRUCTURAL

Fatade complete din sticla utilizand principiul vitrajului structural, metoda de asamblare in care sticla este permanent fixata pe structura de rezistenta, fara rame.

Geamurile sunt fixate într-un suport care este atasat unui element structural al cladirii. Incarcarile statice de pe fata exterioara, ca de exemplu solicitarea la vant, sunt preluate si suportate de structura de baza.

Tot sistemul este etansat cu siliconi speciali (DOW CORNING, leader in domeniu).

Elementele structurale prefabricate se unesc pe santier cu structura constructiei.

Fatadele structurale ofera o imagine uniforma si eleganta, neintrerupta de ramele traditionale.

Arhitectul, constructorul, producatorul de tamplarie, producatorul de sticla, producatorul de materiale de etansare (siliconi) lucreaza impreuna pentru realizarea proiectului in scopul realizarii unor fatade cu o linie moderna si calitati excelente de control solar si energetic eficiente 

Sisteme traditionale 

Spectrum Industries are 10 de ani experienta in realizarea de fatade structurale, utilizand diverse sisteme de prindere aflate pe piata (semistructural-cu doua laturi libere sau structural complet cu patru laturi libere: Schuko, Reynars, Hueck, Wykona, Alumil si altele. Proiectele sunt controlate si urmarite pana in faza de executie – livrare, de catre producatorul de siliconi de etansare si lipire structurala Dow Corning care a specializat si autorizat personalul firmei noastre pentru realizarea de vitraje structurale.

Solutii complete pentru suspendarea sticlei

Cele mai cunoscute sunt cele tip spider (filigran din otel in care prinderea foilor de sticla se face prin conectori cu 4 brate – pentru imbinarea a 4 placi de sticla si cu 2 brate – pentru imbinarile de pe laturile peretelui).

Avantaje: marirea vizibilitatii, flexibilitate mecanica (absorb miscarea structurilor si geamurilor), design modern, luminozitate naturala, crearea senzatiei de spatiu.

 

Exemple de sisteme “Dorma” de prindere in puncte – utilizare la interior si exterior (citeste ca document pdf)

Sisteme cu prindere in puncte

Solutii de finisare a vitrajului cu o structura portanta si prindere prin intermediul unor sisteme punctiforme. Se poate utiliza geam monolitic sau izolant (securizat sau / si laminat) pentru realizarea de fatade, acoperisuri vitrate, fatade duble (double skin), copertine, cupole. Sistemele pot fi utilizate si in arhitectura interioara, la realizarea de pereti despartitori, sisteme de compartimentare, tavane, placari de pereti, etc.

Programe profesionale pentru calcule de statica

Firma noastra utilizeaza programe soft profesionale pentru realizarea calculelor de statica si ofera consultanta tehnica necesara pentru:

-dimensionarea exacta a grosimii panourilor de sticla cerute de proiect (pentru vitrarea verticala si orizontala)

– realizarea si verificarea calculelor de statica a sticlei, avand data grosimea acesteia

– selectarea tipurilor de sticla si identificarea stresurilor maximale admise conform standardelor si reglementarilor europene

– desenarea geometriei panourilor de sticla (hexagon, pentagon, patrulatere, triunghiuri, forme circulare); vizualizarea color a sistemelor posibile de prindere (marginala sau in puncte)

– identificarea si calcularea incarcarilor (climatice, zapada, vant) liniare sau concentrate

– realizarea de grafice de distribuire a stresului pentru fiecare parte a vitrajului (vizualizarea tridimensionala a deformarilor)

– calcularea si vizualizarea prelucrarilor necesare (gauriri) pentru sistemele de prindere in puncte