Spectrum Industries

Business Center – Anchor Plaza Metropol

Portofoliu

Locatie: Bucuresti – Bulevardul Timişoara no.15, in imediata apropiere a centrului comercial Plaza Romania
Anchor Plaza Metropol dispune de toate facilitatile asteptate de la un spatiu de birouri clasa A si va ținti obținerea unui certificat verde BREEAM Very Good. Arhitectura si finisaje moderne, o structura din otel, cu pereti din sticla pe fiecare fatada.
Complexul este divizat in trei blocuri, avand un atrium cu fatada de sticla pe 12 etaje si acoperis transparent. Fiecare bloc de birouri are propria sa identitate si detine un spatiu in cadrul curtii interioare. Cladirea din mijloc va contine utilitatile, cu posibilitati de circulare atat verticale cat si orizontale, balcoane, lifturi pentru parcarea subterana si pentru servicii, precum si sase lifturi panoramice elegante si de mare viteza. Sistem de securitate si control acces, sistem TV cu circuit inchis.
Interioarele sunt proiectate pentru a primi lumina, avand de asemenea spatii deschise, ce ofera posibilitatea organizarii de diferite tipuri de birouri.


Suprafata totala: 58.000 mp
Suprafata inchiriabila : 33.600 mp cu 3000 mp/etaj
Etaje: 12 supraterane + 2 subterane
Locuri de parcare: 453
Investitie – 50 Milioane €
Proiect: ARHI GROUP in colaborare cu B-Design Turcia
Fatada : TEHNOREX
Anvelopa exterioara sticla : SPECTRUM INDUSTRIES SRL
Structura fatada de sticla: geam dublu izolant cu ST 136 SAINT GOBAIN + LowE 4.4.2 securizat / laminat
Pentru prima data in Romania s-a utilizat la decorarea suprafetei exterioare a fatadei de sticla ( fata 1 a geamului izolant) serigrafia cu vopsea ceramica S1de ONE, importata de la FERRO Germania.

S1de ONE
VOPSEA CERAMICA PENTRU APLICATII PE FATA EXTERIOARA A STICLEI ARHITECTURALE ( FATA 1 )
CARACTERISTICI
Vopseaua ceramica S1de One ( fara plumb ) de la FERRO , patent unic in lume, ofera arhitectilor o gama larga de optiuni in desenarea fatadelor si posibilitatea realizarii unor efecte speciale de culoare, fara ca acestea sa fie deturnate de culoarea proprie a sticlei precum si de capacitatea de reflectie a acesteia.
Create special pentru aplicatii exterioare, vopselele ceramice S1deONE au o structura care le confera si rezistenta exceptionala la intemperii ( inclusiv ploi acide ) , zgarieturi si fisurari , decolorare , UV , cat si la actiunea produselor chimice.
Este o vopsea atat de durabila , incat poate fi expusa pe suprafata exterioara ( S1) a vitrajului unei fatade, spre deosebire de celelalte tipuri de vopsele ceramice care, desi au bune calitati de stabilitate la UV si rezistenta in timp, nu pot fi expuse direct actiunii agentilor exteriori. Oxidarea si intemperiile le vor deteriora acestora performanta si de aceea recomandarea lor de utilizare care confera si garantia produsului este sa fie protejate prin pozitionarea pe una dintre fetele interioare ale geamului izolant .
De aceea Ferro a ales sa creeze o formula special destinata utilizarii pe fata 1, si anume gama S1deONE.
Vopseaua ceramica S1deONE este produsa intr-o gama de culori de baza care pot fi combinate intre ele pentru a se crea diferite nuante . Odata ce vopseaua a fost aplicata pe sticla, aceasta este tratata termic ( intarita la cald in cuptorul special de securizare ) , ceea ce permite integrarea materialului ceramic in suprafata sticlei .
AVANTAJE
• Sistem lead-free , ecologic
• Durabilitate excelenta fara de actiunile chimice, mecanice si intemperii
• Corespund normelor de testare standard pentru sticla arhitecturala
• Ofera o libertate de creatie arhitectilor si designerilor in sticla , prin aplicarea pe suprafata 1, prin comparatie cu sistemele tipice utilizate pe suprafata 2, unde atat desenul cat si culoarea se vor vedea prin sticla .
• Pot fi utilizate atat pentru aplicatii exterioare , de exemplu panouri de parapet, cat si pentru aplicatii interioare in decorarea bucatariilor sau mobilierului
• O gama larga de culori de baza intermixabile
• Efecte speciale cum ar fi sablarea, efectul de gheata , auriu, bronz, argintiu metalic
• Combinatia de modele printate poate imita lemnul, piatra , metalul
• Se pot combina efectele de texturare cu transparenta naturala a sticlei pentru imbunatatirea desenului
• Se poate aplica prin metoda serigrafica dar si prin sistem de acoperire cu role , utilizand un mediu ecologic de la Ferro

NORME
Vopseaua ceramica S1de One corespunde cerintelor normei ASTM C714-91 (Standard Test Method for Acid Resistance of Ceramic Decorations on Architectural-Type Glass). Utilizarea in timp a acestui tip de vopsea a demonstrat din experienta ca testele de durabilitate puse la dipsozitie de catre FERRO se confirma in exploatarea reala si ca produsul are o rezistenta superioara la degradarea produsa de intemperii, in conditiile unei utilizari corecte , conform recomandarilor producatorului.