Spectrum Industries

Center Square – Alecsandri 8

Portofoliu

Ansamblu de birouri de clasa A, format din trei cladiri distincte cu regim de inaltime P+6, construite deasupra unui subsol general de parcare cu 3 niveluri.

La nivelul parterului, centrul ansamblului va gazdui o piateta urbana populata cu spatii comerciale si de servicii, incluzand magazine, showroom-uri si restaurante.

Ansamblul a fost construit pe un teren in suprafata de 7.200 mp, in apropierea Pietei Romane din Bucuresti, la intersectia strazilor Vasile Alecsandri – Povernei- Caderea Bastiliei .

Pentru incadrarea intr-o zona istorica a Capitalei, proiectantul a acordat un tratament arhitectural diferential fatadelor, in functie de pozitia si orientarea acestora spre strazile adiacente si semnificatia acestora in contextul urban, tinand cont de tesatura constructiva locala caracterizata prin fragmentari verticale in volume mici. Fiecare fatada prezinta si elemente compozitionale orizontale care-i confera unitate in ciuda eterogenitatii lor si elementelor verticale, dar si un aspect de unicat raportata la celelalte.

In acest fel fiecare dintre cele trei cladiri a dobandit un ritm propriu si un caracter personal.

Finisajele sunt realizate din materiale naturale, iar continuitatea fatadelor cu jocuri de registre orizontale ritmate prin coloane verticale este intrerupta prin omisiuni „ accidentale „ sau elemente intentionat scoase in evidenta. ( dupa skyscraper )

Unele fatade sunt tratate complet diferentiat, sticla utilizata pentru anvelopa dand o senzatie de suplete si luminozitate.

Suprafata totala inchiriabila: 24.000 mp

Proiectant: PROIECT BUCURESTI

Antreprenor general: COMNORD S.A.

Fatade : MIMO SRL

Vitraje – prelucrare sticla ( executie geam izolant, securizare, laminare, serigrafie): SPECTRUM INOVATIV&INDUSTRIES SRL

Tipuri de sticla utilizate: SGG KN 166 II , SGG Stadip Protect 55.2, SGG Planiclear 6 mm,SGG Stadip Protect 44.2 XN SAINT GOBAIN

Dimensiuni panouri de sticla : 2436mm x 3476mm