Spectrum Industries

Green Court Bucharest Building B & Building C

Portofoliu

Proiectul GREEN COURT BUCHAREST este un complex de trei clădiri moderne si eficiente cu cate 12 nivele deasupra solului, plus cate trei etaje de parcari subterane. Pe langa spatiile de birouri , cele trei cladiri au in cuprinderea lor si spatii comerciale, restaurante, banci, hoteluri, farmacii, fitness centres.
Complexul este situat in zona Floreasca-Barbu Vacarescu si reprezinta primul proiect de birouri dezvoltat de Skanska in Romania .
Skanska Romania este un dezvoltator de cladiri ecologice de birouri. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din GRUPUL SKANSKA, creat de o companie fondata in anul 1887, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii.
Skanska Commercial Development Europe realizeaza proiecte in domenii ca spatii de birouri, logistica si cladiri comerciale, cu precadere in zonele metropolitane.
GREEN COURT este un proiect de birouri clasa A, proiectat in conformitate cu cele mai noi tendinte pe piata de birouri , pe baza unor tehnologii inovative, dar si cu impact favorabil asupra mediului, atat in fazele de proiectare, constructie cat si in cea de exploatare.
Este certificat LEED (Leadership in Energy & Environmental Design – sistem de masurare a sustenabilitatii introdus de US Green Building Council in 1998) cu nivelul GOLD !
Printre solutiile green implementate in proiect se numara: fatada eficienta energetic cu sistem de umbrire si vitraje de inalta performanta ( geamuri izolante din sticla cu transfer termic foarte scazut), aport sporit de aer proaspat ce contribuie la crearea un mediu de lucru sanatos, iluminare naturala in peste 85% din spatiile de lucru, sisteme de iluminat eficiente echipate cu senzori de miscare si intensitate, panouri solare pentru prepararea apei calde, sisteme de reutilizare a apei pentru economisirea a peste 40% din consumul anual, statii de alimentare pentru masini electrice si facilitati pentru biciclisti .
Cele trei cladiri A,B si C au fost construite in etape succesive, intre anii 2013 si 2016.
Suprafata totala: 95.000 mp ( din care 60.000 mp supraterana)
Suprafata totala inchiriabila : 52.000 mp.
Fatade : SKANSKA
Prelucrare sticla pentru fatada ( productie geam izolant, securizare,laminare, sisteme de prindere in puncte panouri vitrate): SPECTRUM INOVATIV&INDUSTRIES SRL
Dimensiuni panouri de sticla : 2275mm x 5038mm
Tipuri de sticla : SGG Cool Lite Xtreme 60/28 II, SGG Planiclear 8mm SAINT GOBAIN

Dezvoltatorul imobiliar suedez Skanska
Preluare de pe www.skanska.ro
„Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara si constructii din lume, cu expertiza in constructia si dezvoltarea proiectelor comerciale si rezidentiale precum si in parteneriate public-private.
• Fondata: 1887
• Piete de desfasurare: zona nordica si centrala a Europei, America de Nord.
• Operatiuni: constructii,dezvoltarea proprietatii comerciale si rezidentiale, dezvoltarea infrastructurii.
• Angajati: 43,000 (2015)
• CEO: Johan Karlström
• Principalii actionari: Industrivärden, Lundberg Group, Alecta
• Actiuni listate la bursa: NASDAQ Stockholm
Operatiunile Skanska la nivel mondial sunt impartite in patru linii de business:
1. Constructii – cea mai dezvoltata divizie, inclusiv constructiile de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, in tarile nordice, Europa Centrala, Marea Britanie, Statele Unite si America Latina.
2. Proiecte rezidentiale – Skanska investeste si dezvolta locuinte ce urmeza a fi vandute direct catre consumatori in tarile nordice, Republica Ceha si Slovacia. Skanska a inceput sa dezvolte proiecte rezidentiale si in Marea Britanie si Polonia.
3. Dezvoltari comerciale – Skanska investeste si dezvolta proiecte comerciale “green” pentru inchiriere si vanzare in Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Romania si SUA.
4. Dezvoltari de infrastructura – Skanska dezvolta si investeste in proiecte privind parteneriate public-private (PPP) in tarile nordice, Europa Centrala si America Latina.”

Prindere in puncte la inaltimi de pana la 5,8 m.